2013. január 10., csütörtök

Babérmeggy-Keserű mandula

-MÉRGET TARTALMAZÓ GYÓGYNÖVÉNYEK-


Prunus laurocerasus, Lauroc. officinalis
Keserű mandula, babérmeggy
Kirschlohrbeer

Kis-Ázsia és a Balkán árnyas, nedves erdeiben élő, 6 m mgas fa, vagy cserje. Elliptikus levelei képezik a drogot. leveléből készül az aqua laurocerasi (keserű mandulavíz), melyet görcsellenes szernek alkalmaznak. 

Elkéküléssel járó nehéz légzés, tüdő szűkület, fulladás, görcsös kaparó köhögés, szamárköhögés, izom- és pofacsont görcs, gyomor és hólyaggörcs, ájulás és asztma eseteiben nyer alkalmazást. 

Kezdődő tüdőbaj, idült hörghurut, gyomor s bélhurut, hasmenés, ideges fejfájás esetében általánosan orvosilag rendelt gyógyszer. 

Egyszeri adag 2 g, napi adag 6 g.

Örökzöld sövény is nevelhető belőle!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TIMCSI GYÓGYNÖVÉNYKERT

FIGYELMEZTETÉS!

A Timcsi GyógynövényKert egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.
A Timcsi GyógynövényKert szerzője nem gyógynövényszakértő, minden, amit itt leírtam a források közt szereplő könyvekből, internetes oldalakról származik.

Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki a orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.

Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.

A Timcsi GyógynövényKert szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag az Timcsi GyógynövényKert oldalon szereplő informácókra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.

További részleteket itt olvashatsz:
http://timcsigyogynoveny.blogspot.hu/2012/10/figyelmeztetes.html

KIEMELT BEJEGYZÉS

ÉDESKÖMÉNYTEA

A zellerfélék családjába tartozó édeskömény a Földközi-tenger medencéjéből származik, ahol a réteken és hegyoldalakon vadon terem. Jel...

IDŐJÁRÁS

111

lap tetejére

222

lap tetejére