Gyógyszerszedő nép a magyar?!

Ezúttal egy jó kis cikket hoztam neked kedves olvasó! Na és igen tényleg így is van, néhány gyógynövény hatékonyabb, mint a gyógyszerek, ráadásként még védenek is minket, és nem károsítanak! Olvasd csak tovább!
"Amikor a buszmegálló szele egy éjszaka alatt elfújja a náthát!"
Gyógyszerszedő nép a magyar?! Vagy inkább  helyesbítek  legyen hiszékeny! Legalábbis az egyik fele az. Le se lehet beszélni se jó szóval, se érvekkel, ha meglát a TV-ben egy reklámot,  úgy ahogy van, beveszi, és nem használ a szép szó.

Az egyik  kedvencem-, amitől mindig cikornyás körmondatok jutnak az eszembe- a megfázásra és  a torokfájásra ajánlgatott italporok meg társaik. Én nem mondom, hogy kellemes egy megfázás, de túl lehet élni. Viszont se  a  szél, se  a kedves utastárs által ajánlott csodaszer sem fogja elfújni egy éjszaka alatt.

Mert, hogy néz ki egy nátha. Folyik az orrunk, vagy dugul, és van egy kis hőemelkedésünk, az sem biztos, talán kapar a torkunk és ennyi. A biztonság kedvéért adok egy ennél tudományosabb leírást is amely az azóta elhunyt Dr. Berencsi György virológus tollából származik.  Idézem a korábbi cikket.

Bár a tüneteket sokan összekeverik, az influenza és a nátha különbözik egymástól, más vírusok okozzák őket. Miért télen vagyunk a leggyakrabban „megfázva”? Hogyan fertőznek a náthavírusok? Miért nincs oltás ellene? Dr. Berencsi György virológus professzor, szaktanácsadó főorvos (Országos Epidemiológiai Központ) válaszai. Miért nincs oltás nátha ellen?

Influenza ellen van, nátha ellen viszont nincs oltás. Ennek az egyik oka, hogy míg az influenza súlyos, akár halálos fertőzést is okozhat, addig a nátha csak kellemetlen, de nem veszélyes. Ezek a vírusok nem jutnak be a tüdőbe, csupán felső légúti tüneteket okoznak – nem igazán éri meg oltást fejleszteni ellene. Ráadásul náthát több mint 120 vírus okozhat, a kutatás, fejlesztés túl sokba kerülne. Bár voltak már kísérletek univerzális vakcina létrehozására, de eddig még nem járt sikerrel ez a próbálkozás.

Nátha – a nagy túlélő - A náthavírusokat az 1950-es évek óta kutatják, azóta, hogy feltalálták a több százezerszeres nagyítást lehetővé tévő elektronmikroszkópot. Náthát rhino-vírusok és corona-vírusok okoznak, és jelenleg is fel-felbukkan egy-egy újabb náthavírus.
A terjedésük hasonló az influenzavíruséhoz: tüsszentéssel, illetve kézről-kézre átadással terjednek. A náthát okozó vírusokat valóban „benyaljuk”: fertőzött emberek által megfogott tárgyakon vagy magán az emberi kézen akár 1 napig életben maradnak a kórokozók, így ha a kezünkkel a szemünket, orrunkat dörzsöljük, vagy a szánkba nyúlunk, akkor máris lehetőséget teremtettünk a vírusoknak, hogy új helyen szaporodjanak.
Sajnos az sem jelent számunkra védettséget, ha már átestünk az összes, náthát okozó vírus által kiváltott fertőzésen, ugyanis a kialakult védettség csak körülbelül egy évre szól.

Tényleg a hidegben leszünk náthásak?Van köze a náthának a hideghez, csak nem úgy, ahogyan azt sokan gondolják.
A nátha vírusa akkor tud jól szaporodni a nyálkahártyánkon, ha az hűvös. A megtámadott csillószőrös hengerhám-sejtek szobahőmérsékleten egy különleges anyagot, úgynevezett interferont termelnek. Ez akadályozza meg, hogy a szomszédos sejteket is megtámadják a vírusok. Ám az interferon a hűvös nyálkahártyán elveszíti hatásosságát, így a náthát okozó vírusok szaporodásnak indulnak, sorra támadják meg a nyálkahártya sejtjeit. Az orrunk belsejében lévő csillószőrök megbénulnak, ledermednek, így a felgyülemlő váladék nem tud távozni a szervezetből. Ezen a jó „táptalajon” később akár baktériumok is szaporodásnak indulhatnak.

Idézet vége!

Szóval van egy kis náthánk, dugul az orrunk, vagy éppen folyik, kicsit vörös is, de még lázunk sincs. Irány a patika, mert kell egy kis TV-ben emlegetett csodaszer, ami meg majd elfújja egy nap alatt az egészet. Igaz általában  azzal  kezdik, hogy elmondják  a tüneteket és megkérdezik mit ajánlanék, de amikor a tünetek ismeretében ecsetelem hogy talán elég lenne egy orrcsepp meg C-vitamin, aztán sok folyadék, egy kis mézes tea , inhalálás meg néhány „háziszer”, mindig az eredeti TV-ben látott változatnál kötünk ki.

Szóval két-három nap alatt beszedünk pár gramm lázcsillapítót, aztán néhány centigramm “vérnyomásemelőt”, elhanyagolható mennyiségű C-vitamint, (amivel ha jó forró vízben oldjuk, a csodaszert ki tudja, mi történik) és boldogok vagyunk, amikor elmúlik a náthánk .És megsúgom semmit sem szedtünk, amivel gyorsítottuk a dolgot, addigra magától is elmúlott volna.

A valóban vírusellenes hatással rendelkező gyógynövények pedig olcsók és hozzáférhetők, vagy elég csak néhány erősebb fűszernövény és kész.

DE NEKÜNK AKKOR IS A TV-BEN REKLÁMOZOTT CSODASZER KELL. KI ÉRTI A NÁTHÁS EMBER BONYOLULT GONDOLATVILÁGÁT. ÉN NEM!

(a szerző gyógyszerész)  Dr. Kiss Gabriella http://bolt.fitoterapiakalauz.hu/amikor-a-buszmegallo-szele-egy-ejszaka-alatt-elfujja-a-nathat/

Köhögés>>>
Vírusfertőzés>>>
Grépfrútmag-kivonat>>>

Van esetleg neked is tapasztalatod? Kérlek írd le, oszd meg velünk is, neked mi vált be nátha ellen?

Megjegyzések

  1. Nem számítom magam a gyógyszerkapkodó közeghez, sokkal inkább gyógyteák, C-vitamin tartalmú gyümölcsök, zöldségek vannak előnyben. Legjobb barátom a gyömbér, a legújabb (meg a régiek) gyógyszereket inkább ignorálom, minthogy beszedjem.

    VálaszTörlés
  2. Igen! Valahogy én is így vagyok! Ha fáj a fejem, iszok egy kamilla teát, ha nem hat és nem múlik, csak akkor kapok be egy gyógyszert, de képes vagyok a végsőkig húzni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

111

lap tetejére

222

lap tetejére

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CITROMFŰ TEA

HÁZI KENDER - Cannabis sativa

SZEDERLEVÉL TEA

GYÓGYÍTÓ VIRÁGOK